Kyykäärmeiden karkoitus

Kyykäärmeet herättävät paniikkia mökeillä varsinkin lapsiperheiden keskuudessa. Keräsimme vinkkejä siihen miten käärmeistä pääsee parhaiten eroon mökillä. Kyykäärmeiden karkoittaminen voi olla työläs urakka.

1) Tömistele pihalla
Kyykäärmeet ovat arkoja eläimiä. Maata tömistelemällä kuurot käärmeet luikkivat karkuun pihamaalta. Käärmeet tuntevat maan töminan uhkaavana. Käytä kumisaappaita metsäpoluilla.

2) Pidä piha siistinä
Leikkaa mökille tultaessa mökin pihan nurmikot ja heinikot matalaksi. Käärmeet eivät viihdy ajetulla nurmikolla vaan etsivät suojaisempaa paikkaa. Poista myös pihalta kiviröykkiöt, romukasat ja muut mahdolliset piilopaikat.

3) Siirrä tai tapa
Siirrä pihamaalla jo reviiriänsä pitävät kyykäärmeet lapiolla ja ämpärillä useiden kilometrien päähän. Kyykäärme ei ole Suomessa rauhoitettu eli ketään ei lain mukaan voida rangaista kyyn tappamisesta. Mökkinet suosittelee siirtämistä.

4) Hanki kissa
Hanki pihapiiriisi kissa, joka syö ja saalistaa kyykäärmeiden ravinnon (hiiret, myyrät jne.) pois houkuttelemasta.

5) Levitä etikkaa
Kyykäärmeillä on erityisen hyvä hajuaisti. Kaada etikkaa kiviin, lautakasoihin ja paikkoihin joihin et halua kyyn ilmestyvän. Etikan haju pitää kyykäärmeet loitolla.

6) Siilit lemmikiksi
Pidä siilejä pihapiirissäsi luonnon lemmikkeinä tarjoamalle siileille vettä (ei maitoa). Siilit ajavat käärmeet pois.

7) Levitä tuhkaa
Levitä tuhkaa pihapiiriisi ja mökin rajoille. Kyyt vieroksuvat tuhkaa.

8) Muurahaiskeko
Hanki pihallesi muurahaiskeko. Muurahaiset pitävät käärmeet loitolla.

Leave a Comment