Hiirien karkoitus mökiltä

Hiiret vilistävät mökin raoista sisään ja jättävät papanoita ja hiiren pissaa joka paikkaan. Ei enää! Kokosimme parhaita vinkkejä hiirien karkoitukseen mökistä.

1) Tuki kaikki mökin ulkoreiät
Hiiret mahtuvat uskomattoman pienistä reiästä sisään mökkiin. Käytä metalliverkotusta mökin ulko- ja sisäpuolella. Metallia siksi, ettei hiiret jyrsi verkkoa rikki.

2) Hanki monta hiiriloukkua
Hanki useita (n. 5-15 kpl) hiiriloukkuja mökillesi. Laita loukot lipastojen ja sohvien alle. Laita muutama myös keittiön pöydälle ja keittiötasoille. Pidä huolta ettei perheen lapset ja kotieläimet pääse koskemaan loukkuihin.

3) Kokeile ämpäreitä
Laita ämpäreihin koiran ruokapapanoita ja jätä ämpärit sohvien ja pöytien läheisyyteen. Hiiret menevät hajunperässä ämpäriin ja jäävät sinne loukkuun.

4) Verkota myös ilma-aukot
Verkota mökin ilmanvaihtoaukot katon reunassa. Hiiret ovat taitavia kiipijöitä. Jos jostain löytyy suojaamaton aukko, niin hiiret tulevat helposti sisään.

5) Selvitä hiirien reitti
Levitä leivinjauhetta yöksi mökin lattioille. Aamulla voit jälkien perusteella löytää hiirien sisääntuloreitit.

6) Hanki kissa
Kissa on väsymätön hiirien metsästäjä. Kissa jaksaa odottaa hiiriä ja nauttii hiirien metsästyksestä.

7) Älä jätä ruokaa
Älä jätä ruokaa mökille hiirien ruuaksi. Jos jätät, niin jätä ne suojattuina kannellisiin pelti, muovi tai lasipurkkeihin.

8) Hanki elektroninen karkoitin
Hanki mökille pistorasiaan kytkettävä elektroninen hiirisäikytin. Laitteessa on vaihteleva korkeataajuuksinen ääni, joka säikyttää hiiret. Ei haittaa ihmisille tai kotieläimille.

Leave a Comment